maandag 31 maart 2014

Tips voor het vinden van de juiste kleurplaten



"Het zoeken naar kleurplaten op internet is geen eenvoudige opdracht".... Deze uitspraak zal menig wenkbrauw doen fronsen. Waarom is het op internet lastig zoeken naar kleurplaten? Je tikt toch gewoon de zoekopdracht "kleurplaten" op Google in, et voila....!

Inderdaad, de kleurplaten websites vliegen je dan om de oren. Maar als je die waslijst websites met kleurplaten voorbij ziet komen, dan vind ik het toch lastig zoeken. Laat staan het vinden van de juiste kleurplaat op die websites. En dan heb ik het nog niets eens over de kwaliteit van de aangeboden kleurplaten.

Tegen dit probleem loop ik nogal eens aan. Ik heb een vrij handige manier gevonden om dit op te lossen, maar wellicht zijn er andere oplossingen. Die hoor ik dan ook graag (bv. via een reply op dit artikel). Hieronder lees je mijn tips.






Effectief zoeken naar kleurplaten via Google

Er zijn natuurlijk andere manieren om kleurplaten te zoeken op internet. Een andere zoekmachine (Bing) of via social media zoals Pinterest. Maar persoonlijk vind ik het zoeken via Google het makkelijkst.








Wil je bijvoorbeeld echt gericht zoeken naar kleurplaten van een bepaald thema, dan zijn er 2 opties. Je kunt
je zoekopdracht "kleurplaten [thema]" invullen bij Google Afbeeldingen (http://www.google.nl/imghp). In plaats van [thema] vul je uiteraard de naam van het thema waarnaar je zoekt in. Bijvoorbeeld "kleurplaten pasen".

Voor een thema zoals Pasen is dit een goede methode. Je krijgt direct een scherm vol met kleurplaten gerelateerd aan het onderwerp pasen. Dit zijn doorgaans afbeeldingen c.q. kleurplaten die verzameld zijn vanaf diverse websites. Je moet dus wel even doorklikken om naar de originele kleurplaat te gaan en te kunnen afdrukken.

Voor een generiek thema zoals Pasen of Zomervakantie is dit een prima manier. Voor andere meer specifieke thema's zoals Dora en Pokemon is het handiger om gewoon via Google (http://www.google.nl) naar "kleurplaten [thema]". Je komt dan bij websites die gespecialiseerd zijn in kleurplaten van het thema dat je zoekt. Denk aan websites zoal www.dora-fan.nl en www.pokemon-kleurplaat.nl. Handig en dit zijn ook voorbeelden van 2 websites met een goede kwaliteit aan kleurplaten.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit artikel, dan hoor ik 't graag via bv. een reply!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten