woensdag 20 mei 2015

Malandoo kleurplaten

Uitdaging en creativiteit met filigrain motieven

De meesten van ons kennen de mandala kleurplaten wel. Mandala's komen van oorsprong uit Tibet. Deze geometrische, cirkelvormige figuren staan garant voor uren inkleur plezier.

In tegenstelling tot mandala's komen Malandoo kleurplaten niet van ver. Namelijk van onze oosterburen: Duitsland. Maar dat maakt ze absoluut niet minder opwindend.



Het principe is hetzelfde. Op basis van een fijnmazig motief wordt een kleurplaat ingekleurd. In plaats van een geometrisch patroon kun je bij een Mandaloo allerlei figuren inkleuren.

Het leuke ervan is dat je veel vrijheid hebt bij het inkleuren. Je kunt voor een bepaalde kleurlijn kiezen. Maar ook volledig los gaan met random kleuren. Het resultaat zie je pas als het kunstwerk helemaal klaar is.

Het inkleuren van de filigrain/draadmotieven zijn goed voor de concentratie en motoriek. Bovendien werkt het rustgevend en bevordert het de creativiteit.


 

Voor wie geschikt?

Malandoo kleurplaten zijn geschikt voor:
  • kinderen;
  • volwassenen.
Doordat je niet zo maar klaar bent met een malandoo kleurplaat, is het inkleuren ervan een hele uitdaging.


 

Waar verkrijgbaar?

Malandoo kleurplaten zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar in Nederland. Ook online (nog) niet. Als jij een tip hebt waar Malandoo kleurplaten verkrijgbaar zijn, meldt dit dan s.v.p. middels een reply onder deze post.

Geïnteresseerden vinden onderstaand een fraaie Malandoo kleurplaat:

1 opmerking:

  1. Je tekeningen zijn geweldig, bedankt daarvoor. Ook kunnen mensen andere spiderman tekeningen verkennen op kleurplaat spiderman

    BeantwoordenVerwijderen