donderdag 23 januari 2014

Zelf een kleurplaat tekenen en inkleuren


Hoe zou je het vinden om zelf je eigen kleurplaat te ontwerpen? En deze vervolgens zelf in te kleuren of iemand anders hem te laten inkleuren? Geweldig toch! Zelf iets creëren is het mooiste wat er is. En het is helemaal niet moeilijk om zelf een kleurplaat te tekenen. In deze blogpost geef ik een eenvoudige instructie voor het maken van je eigen kleurplaten.

Op internet vind je diverse websites waar je automatisch een kleurplaat kunt (laten) genereren. Bijvoorbeeld waar je je naam onder een kleurplaat kunt laten zetten. Of een kleurplaat met een tekst. Maar daar gaat het hier nu niet om. We gaan zelf tekenen en (inkleuren).





Stap 1 - Papier en tekengerei

Gebruik een blanco A4-papier. Zo eentje die in de printer gaat. Als tekengereedschap hanteer je een zwarte viltstift, het liefst een fijne viltstift. Die mooie smalle en egale lijnen tekent.



Stap 2 - Zoek een tekeninstructie

Op het internet vind je heel veel instructies om een eenvoudige tekening c.q. kleurplaat te maken. Google is hierbij je grootste vriend. Zoek bijvoorbeeld op de zoekterm "How to draw" en je vindt al snel leuke en simpele tekenvoorbeelden. 


Voor het gemak heb ik alvast 2 leuke tekeninstructies voor je gevonden:


 1. Hoe teken je een schildpad (bron: http://gekkekleurtjes.webklik.nl)


 2. Hoe teken je een hond (bron: http://www.visiontech-usa.org)




Stap 3 - Tekenen in stappen

Zoals je ziet zijn beide instructies in stappen opgebouwd. Werk rustig van stap naar stap. De hond is makkelijker dan de schildpad, dus daar kun je mee beginnen. Als je klaar bent kun je hem natuurlijk inkleuren met dezelfde kleuren als in het voorbeeld. Maar het is nog leuker om je eigen kleuren combinatie te bedenken. Een zwart-witte hond in plaats van een bruine of zo.

De schildpad is lastiger maar na een paar keer oefenen moet het kunnen lukken. Uiteraard zijn er veel meer leuke tekeninstructies te vinden op internet. Zoek maar eens rond en heb je er één gevonden, post 'm dan hier onder dit bericht.

Tot de volgende keer!


2 opmerkingen: